HERPESZ KIALAKULÁSÁNAK – LELKI OKAI

A herpesz a bőrbetegségek egy típusa, melynek során az arcon, az ajkakon vagy a nemi szerveken apró, folyadékkal teli, viszkető hólyagocskák jelennek meg. Ezek a hólyagocskák egyértelműen valamilyen belsőleg fennálló konfliktusra utalnak. Egy elfojtott, felszín alatt szunnyadó probléma külső kiváltó tényező hatására „belobbant”, s most feldolgozásra vár.
  • A nemi szervek herpesze a szexuális jellegű nehézségekre, kielégületlenségre vagy agresszióra világos jelzés. E vírusfertőzés elő­idézésében szerepet játszhat a bűntudat is, ilyenkor a tünetek kis idő elteltével ugyanazon a helyen ismét jelentkeznek. Ez arra utal, hogy a probléma csupán „átmenetileg” szűnt meg, végleges megoldást nem sikerült elérni.

 

  • Az alsó ajkon megjelenő herpesz valamilyen testi jellegű disz­harmónia meglétére utal. A gyulladás kialakulása huzamosabb ideig tartó helytelen táplálkozás után következik be, melyhez itt is súlyos­bító tényezőként kapcsolódhatnak a szexuális élet zavarai.

 

  • A felső ajkon viszont akkor jelentkezik herpesz, ha szellemi-lelki feszültségek állnak fenn, illetve kerülnek a felszínre. A megoldha­tatlannak tűnő konfliktusok esetében, melyeket az ember önmagá­ban hordoz, a herpesz kiütés „heves belső vitát” (= gyulladást) jelez. Az illető feszültségben él, „lázasan” keresi problémája megoldását.

 

Összefoglalva: Herpesz – heves belső tusakodás, elégedetlenség vagy ag­resszivitás, szellemi-lelki feszültség, belső konfliktusokBe the first to comment

Leave a Reply