FOGSZUVASODÁS – LELKI OKAI

Fogazatunk azt a célt szolgálja, hogy megdolgozza, „darabokra szedje” és előre szétválogassa azokat a dolgokat, melyeket magunk­hoz veszünk, melyekkel, lelki értelemben, foglalkozunk. A fogszuvasodás arra utal, hogy e munkaeszközünk nem megfe­lelő, szilárdságában, keménységében és állagában hiány mutatko­zik.  • Lelki értelemben szintén az akaraterő gyengeségéről, az ellenállás fogyatékosságáról, önmagunkkal, tulajdon lényünkkel szembeni gyengeségünkről van szó, amennyiben kellemetlen hely­zetekkel képtelenek vagyunk megbirkózni.
  • Lelki értelemben szintén az akaraterő gyengeségéről, az ellenállás fogyatékosságáról, önmagunkkal, tulajdon lényünkkel szembeni gyengeségünkről van szó, amennyiben kellemetlen hely­zetekkel képtelenek vagyunk megbirkózni
  • Lelki értelemben szintén az akaraterő gyengeségéről, az ellenállás fogyatékosságáról, önmagunkkal, tulajdon lényünkkel szembeni gyengeségünkről van szó, amennyiben kellemetlen hely­zetekkel képtelenek vagyunk megbirkózni. Aki kitér a nehézségek elöl, problémáit elfojtja, ahelyett hogy megoldásukra törekedne, egyszóval nem vállalja életét, azt megfosztják az eszközeitől, mi­után azok használhatatlanná váltak. A pépszerű, azaz szilárd dara­bok és magvak (problémák, akadályok) nélküli „táplálék” az egyetlen, amit a fogak még egyáltalán képesek feldolgozni.
  • A fogszuvasodás leghatékonyabb ellenszere tehát nem a fluor, hanem az, ha végre valóban „átrágjuk” magunkat a dolgokon, azaz cselekvéshez fogunk. A fegyelmezettségre és állhatatosságra való készség erősítőleg hat az egész szervezetre.

 

Összefoglalva: Fogszuvasodás csökkent szilárdság, keménység és tö­mörség; a nehézségek elöl kitérek, problémáimat elfojtom ahelyett, hogy megoldanámBe the first to comment

Leave a Reply