TROMBÓZIS – LELKI OKAI

Trombózisnak nevezzük a véralvadék következtében fellépő vénás pangást. A vér a lélek ősi szimbóluma. Rendes körülmények között a vér, azaz a lelki energia, állandó áramlásban, szüntelen mozgásban van. Ha valamely „álláspontunk” (lábunk) egy meghatározott ponton megmerevedett, ha gondolkodásunk vagy nézeteink egy bizonyos ponton megrekedtek, s zavarják a dolgok „menetét”, azaz ha nem vagyunk hajlandók lelki életünk bizonyos vonatkozásain szükségszerűen változtatni és ezáltal akadályozzuk fejlődésünket, vérrögképződés következhet be.

 

Összefoglalva: Trombózis egy pontosan lokalizálható probléma elzárja a dolgok szabad folyását; elakadt nézetek, megmerevedett álláspontok

 

Minthogy a trombózis esetében pontosan lokalizálható „problé­máról” van szó, a beteggel folytatott beszélgetés során hamarosan kiderülhet, milyen ponton zárkózik el az illető a fejlődése érdekében szükségessé vált lépés megtételétől. Mindez azért is fontos, mert a trombózis életveszélyessé válhat, amennyiben a vérrög az érfalról leválva az agyba vagy a szívbe jut.