PAJZSMIRIGYTÚLTENGÉS - LELKI OKAI

Közismert dolog, hogy az ember szellemi-lelki állapota jelentős hatást gyakorol a szervezetben levő mirigyek működésére. Különö­sen igaz ez a pajzsmirigy esetében. Ha valaki ösztönös igényeit és érzelmeit szüntelenül elnyomja - különösen az agresszív és eluta­sító jellegű érzelmeit -, s ennek következtében állandó belső harcnak van kitéve.

 

 

 

 

  • Ez a folytonos riadókészültségi állapota pajzsmirigy túlműködéséhez vezet, ami a megfelelő hormon kiválasztódása révén tartós „vegetatív harci készültséget" teremt. Mivel azonban az érzelmek nem nyilvánulnak meg, mert elfojtják és megtagadják őket, erre a harcra bensőleg kerül sor.

 

  • A beteg gyakran határozottan körvonalazható félelmeinek és erős magányérzetének nem ad hangot, ezek különféle természetű erőfeszí­tésekben nyilvánulnak meg, például rendkívüli mértékű felelős­ségvállalásban, mértéktelen ambíciózusságban, a függetlenségre való korai és erőteljes törekvésben, ezen jelzéseket azonban a környezete egyáltalán nem fogja.

 

  • E tény tovább erősíti a beteg azon érzését, hogy őt „senki nem érti meg". Vágyát, hogy végre megértő társra találjon, nem szavakban fejezi ki, hanem azon szinte görcsös igényén keresz­tül, hogy másokról gondoskodjék.

 

  • Az illető ezáltal mások szemében rendkívül rokonszenvessé válik, ő maga azonban egyre elégedetle­nebb lesz, gyakran depresszióba süllyed, minthogy képtelen kiszaba­dulni maga választotta börtönéből. Pedig csupán nyíltan kellene vállalnia önnön igényeit, s olyannak mutatnia magát, amilyen valójá­ban. Ezen csak egyetlen „orvosság" segíthet - légy önmagad!

 

 

Összefoglalva: Pajzsmirigytúltengés - elfojtott agresszív és elutasító ér­zelmek; „riadókészültség", túlfokozott belső aktivitás; ál­landó „ vegetatív harci készültség"

 

Linkek

KatalgusHun-Web LinkekLinkajnlLinkBank LinkkatalgusEgszsg, betegsg linkekBelfldi s klfldi szlls s apartmanLinkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkel linkgyjtemnylink adatbzisrdekes Weblap SzavazsInternet.wyw.hu Linkraktr Webkatalgus - LinktrMobiltelefon linkgyjtemnyInternet.wyw.huKatalgusKategorizlt linkek a kezdlapon!Hun-Web Linkek