KÖTŐHÁRTYA- GYULLADÁS - LELKI OKAI

A kötőhártya-gyulladás jelzi, hogy olyan konfliktusról van szó, amivel az ember „nem kíván szembenézni". Magában foglalja a felhívást, hogy egyszer már tudatosan megvizsgáljuk, amivel nem akarunk szembenézni, s az okot is, amiért szemet hunyunk fölötte. A tünet rákényszerít, hogy többé ne térjünk ki a konfliktus elől, s így maradéktalanul őszinték legyünk önmagunkhoz.

 

 

  • Lelki értelemben hasonló dologról van szó. Az embernek azért van két szeme, hogy a dolgokat két különböző „szemszögből" legyen képes vizsgálni, látásmódja ily módon rugalmas legyen.

 

  • Amit az ember nem lát, az sajog és ingerel, azaz fájdalmat okoz. Berzenkedünk attól, hogy a dolgokat ily módon kelljen látnunk. Amit viszont látunk, az túl sokat követel tőlünk, vagy egyszerűen szembeszegülünk vele. Tekintete által az ember mintegy odadörgölőzik a dolgokhoz.

 


Összefoglalva: Kötőhártya-gyulladás -  a konfliktusokkal való szembené­zés készségének hiánya, túlzott követelmények, bele-nem­-egyezés

 


Amit tenni kell

Először is meg kell tanulnunk a dolgokat s egyben önmagunkat is olyannak látni, amilyenek a valóságban. Aztán fel kellene ten­nünk a kérdést, milyen ponton okoz fájdalmat, hogy szembe kell nézni önmagunkkal, illetve mennyiben vagyunk képtelenek saját szemünkbe nézni. Minden pillantással, azaz minden újabb ránézés­sel lehetőség adódik arra, hogy a dolgokat más szemmel lássuk. Meg kell hát tanulnunk olyannak tekinteni a valóságot, amilyen, és összhangot teremteni benső lényünk, külső viselkedésünk és a dolgok egyéni meglátása között.

A megoldás nem sokáig várat magára, hiszen ha a konfliktust elhárítottuk, végül a kötőhártya-gyulladás is elmúlik

 

Linkek

KatalgusHun-Web LinkekLinkajnlLinkBank LinkkatalgusEgszsg, betegsg linkekBelfldi s klfldi szlls s apartmanLinkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkel linkgyjtemnylink adatbzisrdekes Weblap SzavazsInternet.wyw.hu Linkraktr Webkatalgus - LinktrMobiltelefon linkgyjtemnyInternet.wyw.huKatalgusKategorizlt linkek a kezdlapon!Hun-Web Linkek