VASTAGBÉLGYULLADÁS - LELKI OKAI

Vastagbélgyulladásra utaló, tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés. A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik. A beteg ezen anyagok bizonyos mennyiségétől megszabadul, úgy is fogalmazhatnánk, hogy lényének vagy lelkének bizonyos részét mintegy feláldozza környezete érde­kében.

 

 

  • E reakció kiváltásában nem annyira a környezet vagy egy adott személy iránti szeretet játszik szerepet, hanem nagy valószí­nűséggel az attól való félelem, hogy az ember saját lényét, önálló véleményét és életszemléletét kiépítse. Hiszen az autonóm szemé­lyiség és egyéni gondolkodás gyakran ellentétben állhat mások véleményével, következésképp bizonyos fokú keménységet, eltökéltséget és következetességet kíván.

 

  • A colitis-betegből mindez hiányzik. Inkább alárendeli magát másoknak és feladja álláspontját, csakhogy elkerülje a nézeteltéréseket.

 

Összefoglalva: Vastagbélgyulladás -  saját véleményünk vállalásától való félelem, önmagunk kinyilvánításának hiánya, összeütközé­sek kerülése


Amit tenni kell


  • Az ilyen embernek meg kell tanulnia érvényre juttatni saját véleményét, kitartani jogosnak vélt álláspontja mellett. Erősebb önbizalomra és magabiztosságra van szüksége, s fejlesztenie kell abbéli képességét, hogy nyíltan és világosan szót tudjon érteni másokkal.

  

Linkek

KatalgusHun-Web LinkekLinkajnlLinkBank LinkkatalgusEgszsg, betegsg linkekBelfldi s klfldi szlls s apartmanLinkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkel linkgyjtemnylink adatbzisrdekes Weblap SzavazsInternet.wyw.hu Linkraktr Webkatalgus - LinktrMobiltelefon linkgyjtemnyInternet.wyw.huKatalgusKategorizlt linkek a kezdlapon!Hun-Web Linkek