GYOMORÉGÉS - LELKI HÁTTERE

Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk „emészteni", étkezéskor túl sok gyomorsavunk termelődik, ami végső soron felfelé tör a nyelőcsövön: egyszóval „megsavanyodunk".

 

 

 

A felesleges gyomorsav, mely a mellkas és a torok égető érzését okozza, mintegy azon törekvésünk jelképe, hogy a probléma végére járjunk, ugyanakkor világosan jelzi a kínzó zavar miatt érzett ag­ressziónkat, dühünket is. A gyomorégés az epebántalmak és a gyomorfekély kialakulásának előjeleként is felfogható.E betegség heveny formában jelentkezhet, ha valami konkrét dolgon „rágódunk". Egyesek szinte állandó gyomorégésről panasz­kodnak. Ilyesmi többnyire akkor lép fel, ha már huzamosabb ideje gyűlik bennünk az agresszió, ha újra meg újra szembesülnünk kell egy kellemetlen helyzettel, melyben nem merjük magunkat megvé­deni, vagy éppen nem vagyunk hajlandók levonni belőle az esetleg kínos következtetéseket.

 


A gyomorégésben szenvedőnek végeredményben meg kell tanulnia megvédenie önmagát, meg kell tanulnia agresszív indulatait megfele­lően kinyilvánítani, még akkor is, ha ezáltal kevésbé kedvelik majd vagy éppen huzamosabb ideig összeütközésbe kerül másokkal.

 


Összefoglalva: Gyomorégés - elutasítás, agresszió, düh, kellemetlen helyzettel való szembesülés, kedvetlenség

 

Linkek

KatalgusHun-Web LinkekLinkajnlLinkBank LinkkatalgusEgszsg, betegsg linkekBelfldi s klfldi szlls s apartmanLinkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkel linkgyjtemnylink adatbzisrdekes Weblap SzavazsInternet.wyw.hu Linkraktr Webkatalgus - LinktrMobiltelefon linkgyjtemnyInternet.wyw.huKatalgusKategorizlt linkek a kezdlapon!Hun-Web Linkek