FOGÍNYSORVADÁS - LELKI HÁTTERE

Fogainknak jut az a feladat, hogy a külvilágból származó hatásokat - szellemi és anyagi táplálékot egyaránt - felaprózzák, azaz „első fokon" szembesüljenek e benyomásokkal és problémákkal. A fog­íny azt a célt szolgálja, hogy a fogaknak, feladatuk betöltését elősegítendő, megfelelő tartást biztosítson. A fogíny által védett fognyak ráadásul rendkívül érzékenyen reagál a külső hatásokra.

 

 

 

 

Ha tehát a fogíny megsérül, ez a tartófunkció gyengüléséhez vezet. A fogaink, e fontos szerszámaink, veszítenek szilárdságuk­ból, nem tudják többé olyan jól és keményen megragadni feldolgo­zandó anyagukat. Átvitt értelemben ez azt jelenti, többé nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a felmerülő problémákat és általában az életünket „a kezünkbe ragadjuk", azaz irányításunk alá vonjuk! Ha a fogíny visszahúzódik, védtelenül hagyja az érzékeny fognyakat, következésképp az új táplálékkal, új benyomásokkal való szembesüléskor mi is „érzékenyen" fogunk reagálni.

 


A fogínysorvadás tehát a belső tartás meggyengülésére utal, valamint képtelenségünkre, hogy a dolgokon „átrágjuk magunkat". Jelzi, hogy már huzamosabb ideje „rágódunk" e problémán, míg a heveny fogínygyulladás arra céloz, hogy pillanatnyilag olyan hely­zetben vagyunk, melyet kellően „megragadni" képtelennek mutat­kozunk.

 


Összefoglalva: Fogínysorvadás - a belső tartás meggyengülése, érzé­kenység; képtelenség arra, hogy „átrágjuk" magunkat a dolgokon; az eredendő bizalom hiánya; aktív cselekvésre szólófelhívás

 

Linkek

KatalgusHun-Web LinkekLinkajnlLinkBank LinkkatalgusEgszsg, betegsg linkekBelfldi s klfldi szlls s apartmanLinkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkel linkgyjtemnylink adatbzisrdekes Weblap SzavazsInternet.wyw.hu Linkraktr Webkatalgus - LinktrMobiltelefon linkgyjtemnyInternet.wyw.huKatalgusKategorizlt linkek a kezdlapon!Hun-Web Linkek